Миниатюрният адриатически бряг на Черна гора е разположен в подножието на Динарските планини. Оградените с крепостни стени малки градчета и смесицата от православни и католически църкви, както и културната комбинация от черногорци, сърби, босненци, албанци и хървати, оцелели след превратностите на историята, правят атмосферата в Черна гора очарователна.
На малката територия на страната има 40 езера, а Бота Которска е най-южният фиорд в света.
Дубровник е град с древна история в най-южната част на Хърватска, на самия край на Дубровнишкия провлак. Селището е световноизвестен туристически център и главен град на Дубровнишко-неретванска жупания. „Ако искате да видите земния рай, елате в Дубровник“, възкликва възхитено Джордж Бърнард Шоу, когато през 1929 г. за пръв път пристига там.

НОВА ГОДИНА 2016 В ЧЕРНА ГОРА и ДУБРОВНИК

(28.12.-01.01.2016) – 4 нощувки
ЦЕНА: от 490 лв

 
ПРОГРАМА:
1 ден,  28.12.2015
Отпътуване от Варна и Бургас в 01.00 ч., от София в 08:00 ч. Пътуване транзит през Сърбия. В късния следобед настаняване в хотел Комови в планината Комови, в подножието на планината Проклетие. Вечеря. Нощувка.
2 ден,  29.12.2015
Закуска. Пътуваме през величествените вериги на Динарските планини и слизаме сред субтропичните пейзажи на Адриатическото крайбрежие. Спирка и престой в Будва. Разходка в Стария град – средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Отпътуване за Котор. Туристическа програма: разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12-14 век: Катедралата Свети Трифон /1166 год./, църквите Свети Лука /1195 год./, Света Ана, Свети Николай, старинните родови къщи на аристократичните семейства. Настаняване в хотел, разположен на Которския залив. Вечеря. Нощувка.
3 ден,  30.12.2015
Закуска. Отпътуване за Дубровник сутринта. Разходка в Стария град: площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден,  31.12.2015
Закуска. Възможност за морска екскурзия из Которския залив с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата /ако синоптичната обстановка е благоприятна/. Свободно време за изкачване на крепостта в Котор.  По обед отпътуване. Преминаваме през удивителните каньони на Морача и националния резерват Биоградска Гора. Настаняване в хотел Комови.  Жива музика, танци и забавления до сутринта ви очакват край топлината на огъня в огромната камина. Нощувка.
Честита Нова Година! Наздравица с чаша шампанско за 2016!
5 ден,  01.01.2016
Ранен обяд в 11.00 ч.:
Супа
Салата
Основно ястие
Отпътуване за България. Пристигане вечерта в съответните градове.

Цената включва:
– Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
– 2 нощувки с 2 закуски и 1 вечеря в планинската част на Черна Гора в хотел Комови 3* – http://www.hotelkomovi.com
– 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* на Будванска Ривиера
– Празнична новогодишна вечеря
– Медицинска застраховка на ЗК „Уника” с покритие 5000 Е, адрес: гр. София, ул. Юнак 11-13
– Екскурзоводско обслужване по посочената програма

Цената не включва:
– Градска такса: 1.30 Е на ден /заплаща се на задължително/
– входна такса за Дубровник и местен екскурзовод: 10 Е
– Морска екскурзия в Которския залив, вход в Света Богородица на Скалата: 16 евро
– Входни такси за музеи /заплащат се на място по желание/:
– Цитаделата /Будва/ – 2 евро
– Крепостните стени на Дубровник – 90 куни /около 12 евро/
– Аптеката на Францисканския манастир – 30 куни /около 4 евро/
– Застраховка “отмяна на пътуване”-  тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
Забележка:
Горепосочените цени са валидни за отпътуване и връщане в София.
*Доплащане за транспорт от следните градове:
Варна/Бургас: 60 лв
Шумен: 40 лв
Велико Търново: 30 лв

Празнично меню за Новогодишната вечер:
Прошуто, домашно сирене и пай със сирене и спанак
Салата – Микс
Печено телешко
Печено свинско
Печени картофи
Сладки – Микс
330 мл вино на човек (по избор бяло или червено)
50 мл ракия

Информация за хотела:
Хотел Комови 3* – www.hotelkomovi.com
Открийте топлината, комфорта и релаксиращата атмосфера на този хотел в планински стил , който предлага гостоприемство и качествени услуги и красиви природни забележителности. Разположен в подножието на планината Комови, той е идеално място за всеки, който иска да си почине от стреса. Освен Комови, наоколо са планините Биеласица и Проклетие, които предлагат много добри условия за всякакъв вид спорт и занимания. С други думи, мястото е малък рай за тези, които обичат да се наслаждават на почивката сред природата.
Хотел Комови разполага с 42 стаи и един апартамент, които са на разположение на гостите. Всяка стая има телефон и сателитна телевизия. Категоризиран е като 3 * и може да настани до 100 души. Разполага с ресторант с камина, конферентна зала, кафе аперитив, стая за бизнес срещи и много други удобства. Хотела има сейф, собствен паркинг, външна зона за развлечения и тенис корт. Гостите на хотела ползват безплатен Wi Fi интернет.

 

(rym)

Translate »