Мексико е рай за туристите, натъпкан с множество противоположни идентичности: пустинни пейзажи, снежни вулканични върхове, древни руини, гъмжащи индустриални градове, затворени във времето колониални градчета, бляскави курорти, пусти плажове и единствени по рода си и богатството си флора и фауна. Смесицата от модерно и традиционно, клиширано и сюрреално, е ключът към очарованието на Мексико.
Плая дел Кармен е град, разположен по протежението на Карибско море, в щата Кинтана Роо в Мексико. Той е популярен туристически район в източната част на страната.
Първоначално градът е бил малко рибарско градче, ала претърпява бързо развитие през последните две години с много нови луксозни жилищни сгради, ресторанти, бутици и места за развлечения.

 

Гранд тур на МЕКСИКО с почивка на ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН

Дата: 13.02.2016г

16 дни / 14 нощувки/ 14 закуски / 9 обяда / 10 вечери
+ 4 All Inclusive
Мексико Сити – Сочимилко – Теотиуакан – Пуебла – Монте Албан – Оахака – Туле – Теотитлан Дел Вале – Митла – Теуантепек – Каньон Сумидеро – Сан Кристобал де лас Касас- Сан Хуан де Чамула – Синакантан – Агуа Асул – Мисол Ха – Паленке – Кампече – Бекал- Ушмал – Мерида – Чичен Ица – Ваядолид – Плая дел Кармен

ПРОГРАМА:

Ден 1 София – Франкфурт – Мексико сити
Отпътуване от летище София посока Мексико в 07,00 ч. Пристигане в Мексико. Трансфер до хотела. Коктейл за „добре дошли“. Вечеря. Нощувка.

Ден 2  Мексико Сити – Сочимилко –Антропологичен музей – Мексико Сити
Разстояние 25 км. Продължителност 1 час.
Закуска. В 8,00 ч отпътуване за първо запознанство с града – Сокало, един от най-големите площади на света. Срещу нас стои най-голямата катедрала на континента с множество позлатени параклиси, измежду които „Параклиса на прошката“ . Тя се издига на същото място, където е бил храмът на ацтеките, наричан „Теокали“. Продължаваме към националния дворец, седалище на президентството. Той е на мястото на двореца на Моктесума и съдържа стенописи на Диего Ривера, известния мексикански муралист. Следва Темпле майор (отвън), останал от старата ацтекска столица Теночтитлан. Към обед се отправяме на югоизток, за да потеглим с лодка към плаващите градини на Сочимилко, с включен обяд на лодката, под звуците на мариячи. Следобед следва посещение на националния антропологически музей, създаден 1964 г. Той съдържа значителен брой артефакти от предколумбийско Мексико. Това посещение ще бъде първият досег с различни цивилизации, обитавали страната, преди да бъдат видяни различните археологически обекти по време на пътуването.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Мексико Сити-Базиликата на Гуадалупе –Теотиуакан – Пуебла
Разстояние 185 км. Продължителност 3 часа.
Закуска. В 08,30 ч напускаме Мексико сити, за да се отправим към Базиликата на Гуадалупе, датираща от 17 век, място за поклонничество на католиците от различни страни. Следва спирка във фабрика за обработка на обсидиан, вулканична скала, изстинала толкова бързо, че практически не е кристализирала. Дегустация на текила. Отправяме се към Теотиуакан. Обяд с гледка към пирамидите. Двата основни паметника са храмовете на Луната и Слънцето. Ще видим също храма на Кецалкоътъл, известен с Пернатия Змей, храма на Пернатите охлюви и Двореца на Ягуарите. „Градът на боговете“ датира от 7 век и със своите 200 хиляди жители е бил вероятно най-населеният град в света през онази епоха. Продължаваме към Пуебла – „градът на ангелите“. Това бижу е първия град, построен в Мексико през 1531 г. при идването на испанците. Той е бил седалище на армията на ген. Игнасио Сарагоса, който побеждава френските войски през 1862 г. От тогава Пуебла носи името Ероика Пуебла де Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града, където ще видим централния площад Сокало, църквата Санто Доминго и др. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Пуебла–Монте Албан –Оахака
Разстояние 330 км. Продължителност 4,45 ч.
Закуска. Свободно време за разходка из пазара Париан. Старият колониален град Пуебла е кацнал в плодородна долина, заобиколена от планини, по-голямата част от които вулканични ( Попокатепетъл 5452 м) и е известен със своите 60 църкви и с производството на многоцветни фаянсови плочки. Отправяме се към археологическия обект на сапотеките – Монте Албан, разположен на 2000 м надморска височина и разкриващ великолепна гледка към цялата долина на Оахака. Обяд. В края на деня пристигане в Оахака. Вечеря. Нощувка

Ден 5 Оахака – Ел Туле – Теотитлан дел Вале – Митла – Теуантепек
Разстояние 272 км. Обща продължителност на пътуването – 5 часа.
Закуска. Разходка из центъра на Оахака и посещение на пазара, един от най-оживените и цветни пазари в Мексико. Отпътуване към Санта Мария дел Туле – църква от 17 век и спирка при гигантския кипарис – на възраст 2000 години. Този изключително рядък вид е на изчезване, дънерът има широчина 42 м.  Отпътуване към селището Теотитлан дел Вале, където ще посетим семейство на тъкачи, които ще ни разкрият тайните на естествените багрила „made in Mexico“. Обяд. Следва посещение на Митла (място на мъртвите- на езика на сапотеките), която е била един от основните церемониални центрове на региона. Отпътуване към провлака Теуантепек – между Атлантическия и Тихия океан. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Теуантепек – Тукстла Гутиерес –Каньона Сумидеро – Сан Кристобал де лас Касас
Разстояние 360 км. Обща продължителност на пътя – 5 часа.
Ранна закуска. Отпътуване за Тукстла и пристигане в селището Чапа де Корсо, където ни чака лодка, за разходка из каньона Сумидеро по Рио Чапас. Различни животни обитават тези места: чапли, лешояди, крокодили…  Обяд. Продължаваме към Сан Кристобал де лас Касас. Свободно време за разходка из този индиански град и традиционния му пазар. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Сан Кристобал де лас Касас – Сан Хуан Чамула – Синакантан – Сан Кристобал де лас Касас
Разстояние 80 км. Обща продължителност на пътя – 1 час.
Закуска. Сан Кристобал е разположен в центъра на зона, обитавана от индианци, където се е зародило сапатисткото движение, водено от командира Маркос в защита на правата на индианците. Всяка сутрин индианците цоцили идват на пазара, за да продават стоката си. Потегляме от хотела в 9 часа към селището Сан Хуан де Чамула ( 40 мин), където жителите изповядват странна форма на християнска религия с езически привкус. Продължаваме към Синакантан, където Доня Антония ще ни посрещне в къщата си, за да сподели с нас своите знания за местните традиции, ще ни почерпи с чаша покс – алкохолно питие от царевица и домашно приготвени тортили. Обяд. Късен следобед завръщане в Сан Кристобал. Вечеря. Нощувка

Ден 8 Сан Кристобал де лас Касас –Агуа Асул – Мисол Ха – Паленке
Разстояние 240 км. Обща продължителност на пътя – 5 часа.
Закуска. Отпътуване за Паленке. Постепенно напускаме високите хладни и мъгливи земи, за да слезем към топлите и влажни равнии. По всяко време на годината водите бликат в планината и понякога образуват великолепна поредица от каскади, като тези на Агуа Асул и Мисол Ха. Обяд с печена риба на брега, за да се любуваме на прекрасната панорама. Свободно време за плуване в многобройните басейни, образувани от каскадите. Продължаваме към града на маите – Паленке, кацнал насред тропическата гора. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Паленке – Кампече
Разстояние 380 км. Обща продължителност на пътя – 5 часа.
Ранна закуска. Потегляме рано от хотела (за да се избегне тълпата) за посещение на Паленке. Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура и с по-скромни размери от повечето руини от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце на Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Тогава тя е съдържала останките на този велик монарх, покрити с бижута, а лицето покрито със смъртна маска от нефритена мозайка. Продължаваме към Мексиканския залив. По пътя си виждаме десетки километри блата и хасиенди, където се отглеждат биковете на Мексико. Обяд. Късен следобед пристигаме в Кампече, колониален град под защитата на Юнеско. Разходка в центъра – площада, парка, катедралата, крепостните стени. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 Кампече- Бекал – Ушмал – Мерида
Разстояние245 км. Обща продължителност на пътя – 3 часа.
Закуска. Отпътуване към селището Бекал ( 2 часа), където Дон Алфредо ще ни разкрие тайните за производство на панамените шапки, характерни за района на Юкатан. Продължаваме към Ушмал. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Градът се отличава със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Разглеждане на пирамидата на Магьосника, богато украсения дворец на Губернатора, Къщата на Костенурките… Обяд. По пътя спирка в хасиендата Яшкопойл (отвън), в която се е преработвал сизал за хамаци и въжета. Пристигане в Мерида. Разходка из града. Вечеря. Нощувка.

Ден 11  Мерида – Чичен Ица – Вайадолид – Плая дел Кармен
Разстояние  309 км. Обща продължителност на пътя – 4 часа и 30 мин.
Ранна закуска. Отпътуване за Чичен Ица. Изграден от маите, в последствие преустроен от толтеките, градът символизира синтеза на двете религиозни култури. Ще видим Свещения кладенец, където са се извършвали мчовешки жертвоприношения, Храма на Войните, Стената на черепите и Обсерваторията. Обяд. Продължаваме към Вайадолид. Кратка разходка на централния площад. Отпътуване към Ривиера Майа. Достигаме изключителната красота на Карибския бряг, със своите пясъчни плажове, тюркоазени води, набраздени от коралови рифове. Настаняване в хотел 4 * на база ALL Inclusive.  Вечеря. Нощувка.

Ден 12  Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до биорезервата Сиан Каан.

Ден 13  Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до Тулум и Акумал.

Ден 14  Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до парка Ешкарет.

Ден 15  Плая дел Кармен – Канкун – Франкфурт
Свободно време до обяд. Отпътуване от хотела около 12,30 към летището на Канкун. Полет за Европа.

Ден 16 Франкфурт – София
Пристигане в София.

  Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Резервация до 01.08.2015г 5998 лв 7198 лв 5798 лв
Резервация след 01.08.2015г 6598 лв 7798 лв 6398 лв

Цената включва:
•    Самолетни билети София – Мексико – Канкун – София
•    Летищни такси /в размер на 620 лв към 01.07.2015г/
•    10 нощувки със закуски във 3/4 звездни хотели
•    10 вечери
•    9 обяда
•    4 All Inclusive в хотел 4  звезди на Плая дел Кармен
•    Местен екскурзовод по време на цялото пътуване( от 1-ви до 11 ден; изпращане на 15-ти ден)
•    Водач – преводач от туроператоската фирма по време на цялото пътуване
•    Индивидуален транспорт по време на цялото пътуване
•    Входни такси за посещаваните обекти
•    Обиколка на Мексико Сити
•    Разходка с лодка и обяд в Сочимилко
•    Посещение на националния антропологичен музей
•    Разглеждане на Теотиуакан и базиликата на Гладелупе
•    Посещение на фабрика за Обсидиан
•    Дегустация на текила
•    Пешеходна разходка в Пуебла
•    Разглежгдане на Монте Албан
•    Пешеходна разходка в Оахака
•    Посещение на Туле
•    Посещение на Теотитлан Дел Вале
•    Разглеждане на Митла
•    Разходка с лодка в каньона Сумидеро
•    Пешеходна разходка – Сан Кристобал де лас Касас
•    Разглеждана на Сан Хуал де Чамула – Синакантан
•    Посещение на водопадите Агуа Асул – Мисол Ха
•    Разглеждане на Паленке
•    Пешеходна разхподка в Кампече
•    Посещение на Бекал (производство на панамени шапки )
•    Разглеждане на Ушмал
•    Посещение на хасиендата Яшкопоил
•    Пешеходна разходка в Мерида
•    Посещение на Чичен Ица и разходка в центъра на Ваядолид

Цената не включва:
•    Всичко неописано в цената включва
•    Допълнителни екскурзии в Плая дел Кармен
•    Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 50 евро за целия престой
•    Разходи от личен характер

Допълнителна информация:
–    Офертата важи при минимум 15 туриста.
–    Ваксини – няма няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
–    застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Срокове за анулации и неустойки:
–    от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист.
–    от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
–    от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;
–    под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;

Резервация се прави с депозит 1000 евро. Остатъкът трябва да бъде внесен до 30 дни преди датата на тръгване. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Агенцията си запазва правото на промени в последователността

 

(ey)

Translate »