Йордания е една от водещите туристически дестинации в Азия и това не е случайност. Тук красива природа се съчетава с хилядолетна култура, развита под влиянието на различни народи. В пустинните пейзажи на Йордания има нещо вълшебно, което привлича милиони туристи всяка година. Красивите плажове и уникално културно наследство превръщат почивката в Йордания в едно изпълнено със смисъл и чувства преживяване.

Йордания е арабско кралство. На юг в близост до град Акаба се намира най-високата точка на страната – връх Рам. На Североизток се простира част от Сирийската пустиня. На запад е разположена Йорданската долина, в която тече река Йордан – свещена за християните. Туризмът е основен източник на доходи в Йордания, най-посещаваната забележителност е древния град Петра – столица на набатеите и гробницата, която се намира там – „Съкровищницата на фараона“.

Екскурзия в Йордания – чартърен полет от София

Акаба и Петра

6 дни / 5 нощувки/ 5 закуски/ 5 вечери

24.11.2015 – 29.11.2015

ПЪРВИ ДЕН 24.11.2015 / СОФИЯ – АКАБА – ПЕТРА

Отпътуване от Летище София с директен чартърен полет София – Акаба. Посрещане на летището в Акаба от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Петра (135 км, около 2:45 часа). Продължителността на трансфера не включва междинни спирки за почивка по пътя от Акаба до Петра. Настаняване в избрания от Вас хотел. Свободно време, вечеря и нощувка.

Eкскурзия до Малка Петра и замъка Шобак – 45 евро / на човек. Отпътуване към Замъка Шобак (на 30 км от Петра), който е разположен на върха на малък хълм на североизток от град Шобак. Крепостта представлява уникален архитектурен комплекс от крепостни съоръжения, издигнати от кръстоносцитте в периода от 1115 год. до 1116 г. по заповед на крал Балдуин I. Крепостта е кръстена Монреал, което в превод означава „Кралска – Планина“. Следва посещение на Съкровищницата Ал Барид или Малката Петра, която се намира в близост до Скалния град Петра. Тук ще разгледате разкопките от преди 8000 години или Петра в миниатюр – храмове изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по – автентична, тъй като е по-малко посещавана от туристи.

По желание – Кухнята в Петра – 50 евро/ на човек. Всяка вечер, желаещите да участват в това приключение, приготвят типична йорданска вечеря, включваща супа, както и няколко топли и студени предястия, а след това и основно. Оценяваме това, че вече най-вероятно сте наясно как се режат зеленчуци, а вие със сигурност ще оцените факта, че в домакинството, момента на приготвяне на храната е нетърпеливо очакван и изключително радостен момент, в който семейството – по – специално жените се събират заедно, за да разкажат един на друг как е минал денят им и подобни ежедневни теми. Докато приготвяте вечерята, Вие ще имате същата възможност да разговаряте и да се забавлявате с Вашите колеги-готвачи, заедно с нашия местен персонал. Приготвянето се състои от различни етапи – от нарязване и белене на продуктите, до елегантното представяне на всяко едно предястие – отличителен белег на левантийската кухня. Когато храната е готова, ще се присъедините към останалите участници за една гордо заслужена вечеря, сервирана в семейна обстановка. Единственото нещо, което ще се различава от типичната семейна обстановка е това, че няма да изискваме от вас да почистите след това! Ние, обаче, ще ви снабдим с разпечатани рецепти за всяко ястие, приготвено по време на престоя ви, за да може да се приберете вкъщи и да покажете новооткритите си умения и опит на приятелите и семейството ви. Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН 25.11.2015 / Скалният град ПЕТРА

Закуска.
Целодневна екскурзия в скалния град Петра – 120 евро/ на човек

Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълнен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробищата на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите на Археологическия и Набатейския музеи. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки.

По желание – Нощна Петра –30 евро / на човек. Сборен пункт в 20.00 ч. на входа на Петра. Турът  започва в 20.30 ч. и продължава до 22.30 ч. Връщане в хотела, вечеря  и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 26.11.2015 / ПЕТРА – ВАДИ РАМ – АКАБА

Закуска в хотела. Отпътуване към Пустинята Вади Рам ( 115 км, 2:00 часа ) – известна още като Лунната Пустиня. Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари (около 1,3 часа). “Огромен, ехтящ и божествен…” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското възстание. Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (по желание). Следва спирка в бедуинско слеище за чай с кардамон.

Възможност за нощувка на палатков лагер в пустинята Вади Рам Hillawi Campsite (Sand Rose campsite) – 60 евро на човек със закуска и вечеря.

Възможност за допълнителни екскурзии във Вади Рам:

 • Нощно джип сафари – 20 евро (при мин. 5 човека) 
 • Яздене на камили – 20 евро 

Отпътуване за Червено море – град Акаба ( 90 км, около 1:30 часа ). Настаняване в избраният от Вас хотел,  вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 27.11.2015 – ПЕТИ ДЕН 28.11.2015 / АКАБА

Закуска. Свободно време за плаж или почивка.

Възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане: Екскурзия до Мадаба, Небо, Mъртво море – 95 евро
Отпътуване към древния град Мадаба, „Градът на Мозайките”. Тук се разглежда най – голямото богатство на Мадаба, което се намира в съвременната Ортодоксална църква Св. Георги, а именно добре запазената Византийска Мозаечна карта от 6-ти век, пресъздаваща изселването на Моисей и много християнски места в целия регион от Йордания и Палестина на север и до Египет на юг. Продължава се към върхът Небо от където Моисей погледнал към Обетованата земя. Тук по-късно Папа Йоан Павел II прави първото Съвременно поклонение. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на земята, 423 метра под морското равнище. Свободно време 2 часа на мъртво море. Ще имате възможножността да се намажете с кал, да се потопите в термалните солени минерални извори, които са лечебни както за тялото, така и за духа.

Яхта с прозрачно дъно и шнорхелинг – 4 часов круиз с обяд, 50 евро/човек (в цената влиза обяд, екип за шнорхелинг, кърпа и 1 безалкохолна напитка);

Круиз по залез слънце – 2 часов круиз, 30 евро/човек (в цената влиза 1безалкохолна напитка); Вечеря в бедуинска палатка / на Беренис бийч / с интересна фолклорна програма – 50 евро/на човек; Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 29.11.2015 / АКАБА – СОФИЯ

Закуска.Освобождаване на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летището в Акаба за директен полет до София.

 

Edom 3*, Petra  www.edomhotelpetra.com

Raed Hotel Suite 3*+, Aqaba www.raedhotel.com 

Изхранване Възрастен в двойна стая Единична стая Дете от 2 до 12г. Възрастен на доп. легло
НВ 722 евро / 1415 лева 826 евро / 1620 лева 722 евро / 1415 лева 722 евро / 1415 лева

Petra Guesthouse 4*, Petra www.guesthouse-petra.com 

Double Tree by Hilton 5*, Aqaba www.placeshilton.com/aqaba

Изхранване Възрастенв двойна стая Единична стая Дете от 2 до 12г. Възрастен на доп. легло
НВ 832 евро / 1631 лева 1025 евро / 2010 лева 832 евро / 1631 лева 832 евро / 1631 лева

 Petra Marriott 5*, Petra http://www.marriott.com/hotels/travel/mpqmc-petra-marriott-hotel/

Aqaba Intercontinental 5*, Aqaba http://www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/en/aqaba/aqjha/hoteldetail

Изхранване Възрастенв двойна стая Единична стая Детеот 2 до 12г. Възрастен на доп. легло
НВ 1053 евро / 2064 лева 1361 евро / 2669 лева N/A N/A

Цените са на човек и включват: 

 • Самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси;
 • 2 нощувки в хотел по избор на база закуска и вечеря в Петра;
 • 3 нощувки в хотел по избор на база закуска и вечеря в Акаба;
 • Джип тур в пустинята Вади Рам (трае около 2 часа);
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • Екскурзовод на български или руски език;
 • Представител на туроператора по време на пътуването;
 • Представител на фирмата – партньор в Йордания;
 • Групова входна виза за Йордания


Цените не включват: 

 • бакшиши – 30 щ.д. /заплащат се от България/;
 • горивни такси – начислват се допълнително 14 дни преди полета
 • обеди;
 • допълнителни екскурзии /заплащат се в България /;
 • лични разходи

Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар – Лев – 1 USD = 1.70 лв.

При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените. 

Горивната такса е неотменим компонент от плащанията по тази програма, неизменно свързанан с вариращите цени на горивата по отсечките София-Акаба и Акаба-София. Същата се начислява до 14 дни преди датата на полета, валидна е и се заплаща от всички записани по програмата, независимо от датата на сключване на договора.

Полетно разписание: 

BUC 24.11.2015 София – Акаба 07.00 – 09.40
BUC 29.11.2015 Акаба – София 19.00 – 21.00

Допълнителните екскурзии се заявяват от България при покупката на туристическия пакет! 

Условия за записване:

 • подписване на договор за организирано пътуване;
 • депозит 50% при резервация;
 • доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: 

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

(eft)

Translate »