„Прага – майка на градовете” – този надпис може да видите на много места в Чешката столица. Това съвсем не е реклама на съвременната туристическа индустрия, а стара титла на този древен град, издялана върху много от историческите й паметници. И наистина духът на Стара Европа продължава да живее тук и да омагьосва всеки пътешественик. През хилядолетната си история Прага е била резиденция на чешки, австро-унгарски и германски монарси и всеки е оставил своя отпечатък тук. Стотиците кули, църкви, замъци и живописни улички в града ще ви потопят в атмосферата на отдавна отминали времена и епохи. Неповторимият му облик е създаден от преплитането на множество стилове – от романски и готика през ренесанс и барок до кубизъм.

 

Великден в Прага – екскурзия с автобус
София – Прага – Велке Поповице – Прага – Замъкът „Хлубока“ – Чески Крумлов – Прага – София
Екскурзия с автобус

6 дни/5 нощувки
Дати:27.04.2016г.
Цена от :369 лв.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 ДЕН
Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад „Александър Невски“, 18.00 ч. от aвтогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща – Братислава – Прага.
2 ДЕН
Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер – разходка в центъра на Златния град – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
3 ДЕН    
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна – бароковата църква от 18 век „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. На обяд отпътуване за Велке Поповице за посещение на пивоварната „Козел” и дегустация на бира (входната такса се заплаща индивидуално на място). Връщане в Прага вечерта. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. Туристическа програма по желание: свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт, или еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка „Хлубока“ – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване към Прага. Нощувка.
5 ДЕН
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Отпътуване за България в 17.00 ч.
6 ДЕН
Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ около обяд.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка „Хлубока“ и Чески Крумлов (цената не включва входната такса за замъка „Хлубока“ – заплаща се индивидуално на място), при минимум 20 туристи-60 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час), при минимум 15 туристи-22 лв.
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод (през февруари, март, ноември)-50 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист-205 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!-0 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.-0лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага
Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
Полудневна екскурзия до Велке Поповице за посещение на пивовара „Козел“ с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Еднодневна екскурзия до замъка „Хлубока“ и Чески Крумлов или еднодневна ескурзия до Карлови Вари (февруари, март, ноември)
Входна такса за замъка „Хлубока“ (приблизително 8 EUR на турист)
Разходка с корабче по р. Вълтава
Входна такса за пивоварна „Козел“ (приблизително 7 EUR на турист)
Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) – заплаща се на място
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
1 EUR = 25,83 CZK
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
През месеците февруари, март, ноември и декември на 4-ия ден от програмата, вместо еднодневна екскурзия до замъка „Хлубока“ и Чески Крумлов се предлага еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

3

Translate »