Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица, образувайки перфектен ориентир за туристите. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Пазарните маниаци много бързо ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощния живот се борят за вниманието на всички.

 

ИКОНОМИЧНА ЕКСКУРЗИЯ ЗА ПРЕДКОЛЕДНА БУДАПЕЩА
Маршрут: 
София – Будапеща – Гьодьольо – Вишеград – Естергьом – Сентендре – Будапеща – София
Дата: 17.12.2015

4 дни / 2 нощувки
Цена:175 лева

 

Програма:

1 ден: София – Будапеща

Отпътуване за Унгария от София ст. „В. Левски” в 6:30 ч. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.

2 ден: Будапеща – Гьодьольо – Будапеща

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи или шопинг, или по желание организирана туристическа програма в Будапеща: панорамна обиколка с автобус: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Музеят на изящните изкуства, Рибарските кули, Кралският дворец, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, Остров Маргит. По желание разходка с корабче по р. Дунав. Следобяд по желание полудневен тур до град Гьодьольо, чиято местност е притежавана през Средновековието от крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построява през 1741 г. за себе си и своето семейство най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезване на фамилията Грасалкович унгарската държава завладява тези места, но скоро след това ги подарява с принадлежащия към тях дворец на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става предпочитана резиденция на неговата съпруга Елизабет –Сиси. Посещение на двореца Гьодольо. Връщане в хотела. Вечерта по желание вечеря в типичен ресторант – чардаш. Нощувка в Будапеща.

3 ден: Будапеща – Вишеград – Естергьом – Сентендре – Будапеща

Закуска. Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи по интереси или шопинг. По желание еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св.Ищван; Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Привечер около 20.00 ч. отпътуване за България. Нощен преход

4 ден: София

Пристигане в София сутринта.

Цена на човек в двойна / тройна стая: 175 лева

Цената включва:
Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус;
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Будапеща;
Водач по време на пътуването ;

Цената не включва:
Пътни такси – задължително доплащане: 20 лева;
Медицинска застраховка за 5000 евро: за лица до 65 г.: 8 лева; за лица до 75г.: 10 лева; за лица до 80г.: 14 лева;
Панорамна обиколка на Будапеща: 20 лева (при мин. 25 туристи);
Разходка с корабче по р. Дунав: 30 лева за възрастен, 16 лева за дете до 12 г. (при мин. 25 туристи);
Еднодневна екскурзия: Вишеград, Естергьом и Сентендре: 40 лева (при мин. 25 туристи), 20 лева – за деца до 12 г. (не включва входните билети: около 1800 форинта);
Полудневна екскурзия до любимата резиденция на императрица Елизабет – Сиси двореца в Гьодьольо: 30 лева за възрастен и 20 лева за дете до 12 г. (не вкл.входни такси: около 2200 форинта) ;
Вечеря в типичен ресторант – чардаш: 52 лева за възрастен, 26 лева – за деца до 12 г.;
Доплащане за единична стая: 60 лева;

Намаления:
За дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 10 лева;

Забележки:
Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, не включени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Всички упоменати часове са приблизителни.
Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

 

(blmt)

Translate »