Карнавалът във Венеция беше възобновен през 1980 г. и се провежда така, сякаш никога не е имало прекъсване. Оставете хаоса и хедонизма на Рио – карнавалът тук е възстановка на лебедовата песен на Най-спокойната република, на богатите дамаски и напудрени перуки, каскади от коприни, костюми, заети от ХVІІІ в. и напомнящи дните на Казанова, на дендитата и героите и маските от италианската комедия дел арте.
Безброй концерти и събития изтръгват Венеция от зимната летаргия, изпълвайки площадите, църквите и византийските дворци с маскирани гуляйджии. Само най-щастливите притежатели на покани могат да присъстват на маскен баловете на свещи, на които домакини са потомците на дожите и някога мощните благороднически фамилии.

 

 

 

 

 

КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ
Лидо ди Йезоло – Верона – Падуа – Венеция
5 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване:28.01.2016 г.

транспорт: Автобус
хранене: BB
цена от: 275 лв.
*Tръгване от Пловдив

 

 
Програма:

1 ден (28.01.2016): Пловдив – Пазарджик – София – Белград – Загреб – Лидо ди Йезоло
В 12:30ч. отпътуване от Пловдив, 13:00ч. от Пазарджик, 15.00ч. от София по маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.
2 ден (29.01.2016): Лидо ди Йезоло
Около обяд пристигане в красивия Адриатически курорт „Лидо ди Йезоло”, разположен на венецианската лагуна. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Нощувка /1/.
3 ден (30.01.2016): по желание Верона – Падуа
Закуска. По желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. Отпътуване за Верона – градът на Ромео и Жулиета с разглеждане на: Арена ди Верона (амфитеатър от II в.), площадите Ербе (на тревите), Синьорията, къщата на Жулиета, крепостта Кастел Векио. Свободно време. Отпътуване за Падуа, пешеходно разглеждане на града с посещение на: църквата Св. Антоний, Светецът, площад Прато де Ла Вале, катедралата Сан Антонио, старинния университет и намиращото се до него старинно кафене. Свободно време. Вечерта връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка /2/.
4 ден (31.01.2016): Венеция
Закуска. В 08.30ч. отпътуване за Пунта Сабиони – мястото, откъдето се взима корабчето (срещу заплащане) за посещението на най-романтичния град в света – Венеция. Туристическа програма започва със пл. “Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко – покровител на града, двореца на Дожите /отвън/, моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходите с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. В 12.00ч. може да наблюдавате най-популярното събитие на карнавала – „Полета на Ангела”. Известна в миналото като „турският полет“ тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат, със самоделно изработени крила и двойно въже, изминал разстоянието от кораба си на пристанище „Сан Марко” до Катедралата. Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавални празненства на площад „Сан Марко“. Традиционният парад на Мариите започва в 15.00ч. – процесия в карнавални костюми, която започва от Сан Пиетро ди Кастело, преминава през виа „Гарибалди” и достига до площад „Сан Марко”. Тази традиция датира от времето, когато са избирани седемте най-хубави момичета за женене. Около 18.00ч. отпътуване за България. Нощен преход.
5 ден (01.02.2016): Венеция – София
Пристигане в България  след обяд.

ЦЕНА: 275 лв.

Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:
–          Транспорт с лицензиран автобус категория 3*;
–          2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло;
–          медицинска застраховка на база 5000 евро за лица до 70г.;
–          водач по време на пътуването.

Цената не включва:
–      Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма – около 30 евро;
–          Еднодневна екскурзия до Верона и Падуа – 40 лв. /при минимум 20 туриста/;
–          Билет за корабчетата до Венеция – 15 евро.

Забележка:
–      Всички посочени музейни такси са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяна

Необходими документи:
–  валидна лична карта или задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на заминаване
за деца до 18г. нотариално заверена декларация от двамата родители (копие и оригинал)
няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

 

Translate »