Карнавалът във Венеция беше възобновен през 1980 г. и се провежда тъй, сякаш никога не е имало прекъсване. Оставете хаоса и хедонизма на Рио – карнавалът тук е възстановка на лебедовата песен на Най-спокойната република, на богатите дамаски и напудрени перуки, каскади от коприни, костюми, заети от ХVІІІ в. и напомнящи дните на Казанова, на дендитата и героите и маските от италианската комедия дел арте.

Безброй концерти и събития изтръгват Венеция от зимната летаргия, изпълвайки площадите, църквите и византийските дворци с маскирани гуляйджии. Само най-щастливите притежатели на покани могат да присъстват на маскен баловете на свещи, на които домакини са потомците на дожите и някога мощните благороднически фамилии.

КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ
ПОЛЕТА НА АНГЕЛА
28.01.2016-01.02.2016
ЦЕНА:228лв.

Програма:
1 ДЕН
Отпътуване от Плевен в 15:00ч.пред жпг, от София в 18.00 ч. от София 18.30 ч. – Автогара Сердика,  по маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция./1300км.,като се спира за почивки на 2 часа/Има възможност за отпътуване от Варна,Шумен,Велико Търново-срещу доплащане.
2 ДЕН
Преди обяд пристигане в Словения и посещение на едно от природните богатства на страната – пещерата Постойна. Представлява карстова пещерна система с дължина 27км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света. В Постойна живее  най-голямото пещерно земноводно в света. Вечерта пристигане в района на Лидо де Йезело – курорт разположен на Адриатическо море. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
3 ДЕН
Закуска.СВОБОДЕН ДЕН ИЛИ Целодневна екскурзия до Верона ./20 евро/Отпътуване за Верона: Арена ди Верона; площад „Бра“; Къщата на Жулиета; площад „Деле Ербе“; площад „Синьория“.СВОБОДНО ВРЕМЕ. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. 8.00 ч. – напускане на хотела. Отпътуване с корабче (20евро)от Пунта Сабиони за Венеция. Пешеходна разходка : площад „Сан Марко“; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. По желание посещение на „Двореца на Дожите“ – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан.Ще имате възможност да наблюдавате най популярното събити на Карнавала-Полета на ангела. Свободно време за да се разходитте между хилядите маскирани хора по тесните уличи на Венеция. Отпътуване за България към 19:00ч./1300км./
5 ДЕН
Закуска.Пристигане в София към 11:00 часа,в Плевен към13:30ч..
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Лидо де Йезело.
Пешеходна разходка във Венеция
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“
Представител от фирмата по време на пътуването.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*Входна такса за пещерата Постойна-25 евро
*Двупосочен билет за кораб до Венеция и трансфер с автобуса до Пунта Сабионе- 30 е/в двете посоки;
Еднодневна екскурзия до Верона -25е.при минимум 2 туриста.
Входни такси в музейте.
Разходи от личен характер.
Застраховка за лица над 65г.
Туристическа такса от 1.50 евро на нощувка на рецепцията на хотела.Общо 3 евро

*Офертата важи при пълно плащане до 10.12.2015г
След тази дата,цената е 290лв.

(vpt)

Translate »