Албания с всяка изминала година все повече се утвърждава, като предпочитана дестинация за туризъм на Балканския полуостров. Тук най-големият морски курорт е Дуръс, вторият по големина град в Албания след столицата Тирана и нейно най-голямо морско пристанище. Познат в далечното минало под името Драч като част от Първото българско царство. И естествено от времето на Римската империя, за което свидетелстват останките от римския амфитеатър – арена на гладиаторски борби, в центъра на града.

Дуръс разполага с дълга и широка пясъчна плажна ивица, с чисто море и добре поддържана хотелска база. Крайбрежната алея предлага многобройни забавления за възрастни и деца. Тъй като системата ол инклузив тук е още непозната, местните ресторанти се радват на многобройна клиентела, предлагайки най-доброто от националната и международната кухня, както и цялата палитра дарове от Адриатическо море. Гранд шоп е водещият търговски център в курорта сред мрежата от по-малки магазини и бутици. Освен албанци, курортът привлича през последните години туристи от редица западноевропийски страни: Италия, Германия, Великобритания и др. Директна фериботна връзка свързва Дуръс с италианските морски градове Бари и Бриндизи.

Албания – нова дестинация за българите, предпочитащи морския отдих. Ето и нашето предложение за едноседмична почивка в Дуръс през лято’2015, с организиран транспорт. Тръгване с автобус от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!

На море в Албания – Магията на Адриатика

8 дни / 7 нощувки

С автобус от София и Пловдив

С възможност за тръгване и от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново и Севлиево

Предимствата в тази програма:

  • Нова дестинация за морски отдих на българите
  • Хотели на първа линия по крайбрежието на Дуръс
  • Нощувки със закуска и вечеря, безплатно ползване на чадър и шезлонги на плажа
  • Възможност за допълнително опознаване на забележителности в три балкански страни: Албания, Македония и Черна гора
  • Добър баланс между качество и цена на продукта
  • Водач по време на цялото пътуване

ПРОГРАМА

1 ден ПЛОВДИВ – СОФИЯ – СТРУГА – ТИРАНА – ДУРЪС

Тръгване от София (пл.“Ал.Невски“) в 07:00 часа (от Пловдив в 05:00ч.) за Македония. Спиране в Скопие за кратък престой в центъра на града, където с издигнатите паметници на Александър Велики, император Юстиниян І, цар Самуил и др. местните власти представят своята нова трактовка за световната история. Пристигане в Дуръс и настаняване в хотел (по избор 3 или 4 звезди). Нощувка.

Хотел 3* – VILA PALMA

Хотел 4* – VIVAS

2 – 7 ден ПОЧИВКА В ДУРЪС

Закуска. Свободно време или екскурзии срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Втори ден – Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за посещение на Античния амфитеатър, римските бани, археологическия музей.

Трети ден – Възможност за допълнителната екскурзия „Тирана и Круя“

Четвърти ден – Възможност за допълнителната екскурзия „Арденица и Берат“

Шести ден – Възможност за допълнителната екскурзия „Будва и Шкодра“

8 ден ДУРЪС – ОХРИД –СОФИЯ-ПЛОВДИВ

Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Охрид – бижуто на Македония и една от най-популярните туристически дестинации на Балканите. Кратък престой в града и възможност за отдих на чаша кафе в старата му част. Охрид е включен в културното наследство на ЮНЕСКО благодарение на запазените църкви, манастри, Охридското езеро, средновековната Самуилова крепост, възрожденската атмосфера в Стария град, фолклора и вкусната храна. А като българи да не забравяме, че в годините 922-1018, предшестващи падането на страната ни под византийско робство, градът е столицата на Първото българско царство. След обяд отпътуване за България и вечерта пристигане в София (Пловдив).

ILA PALMA, 3*
www.hotelpalma.al
Човек в двойна
/тройна стая
Единична стая Дете 0-3.99 Дете 4-9.99
05.09-12.09.2015*
12.09-19.09.2015*
559 лв 712 лв 182 лв 347 лв

* или подобен 3* хотел

ХОТЕЛ VIVAS, 4*
www.hotelvivas.com
Човек в двойна/
тройна стая
Единична стая Дете 0-3.99 Дете 4-9.99
05.09-12.09.2015
12.09-19.09.2015
619 лв 720 лв 182 лв 374 лв

Цената включва:
Лицензиран автобус за международни превози
7 нощувки със закуски (на блок маса) и вечери (тристепенно меню) в избрания хотел в Дуръс
всяка стая има осигурени (безплатно) 1 чадър и 2 шезлонга на плажа пред хотела
Водач по време на пътуването
Пътни такси
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Цената не включва:
Разходи от личен характер
Допълнителни екскурзии
Входните такси на посещаваните обекти
Доплащане за застраховка за лица над 64 г. – 8 лева на човек
Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни
Доплащане за тръгване от Пловдив – 25 лв (при група от минимум 10 туристи).
Доплащане за автобусен транспорт от Варна/Шумен/Търговище – 60 лева, а от Велико Търново/Севлиево – 40 лева на човек. Ще се осъществи при минимум 20 туриста.
При резервации със собствен транспорт – отстъпка 70 лв на човек

ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС

Тази екскурзия представя албанската столица и родното място на албанския национален герой Скендербег.

Тирана съществува като град от ХVІІ век, а е столица на страната от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но има свой колорит. Площадът с паметника на Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІІ век, Пирамидата, замислена като музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, националния музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те укрития от потенциална ядрена атака, строени по комунистическо време, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред с новите, лъскави сгради на банки, офиси, хотели и първия местен небостъргач. А Круя, освен че е родният град на Скендербег, е последното гнездо на съпротивата срещу османското нашествие на Балканите и пада в ръцете на турците едва след смъртта на своя водач. Тук е запазена крепостта от онова далечно време, където е и музеят на най-известния албански национален герой.

Цена на човек: 40 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11,99 г.

ДУРЪС – АРДЕНИЦА – БЕРАТ – ДУРЪС

Това е целодневна екскурзия, която ще ви отведе до светини за православното християнство. Манастирът „Рождество Богородично” в Арденица е съществувал още от ХІІІ век, пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Берат, старата част на който е под закрилата на ЮНЕСКО, съхранява в олтара на църквата „Успение Богородично” мощите на двама от учениците на светите братя Кирил и Методий – св.св. Горазд и Ангеларий. Църквата е част от музейния комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век. А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като копие на нашия Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи „стъклени очи“, заради което носи и прозвището „Градът на хилядите прозорци”. На връщане за Дуръс ще има възможност за отбивка в семейната винарна „Чобо”. Тук произвеждат качествени бели и червени вина, ще има дегустация и възможност да отнесете някоя бутилка за подарък в България.

Цена на човек: 50 лева за възрастен и 40 лева за дете до 11,99 г.

ДУРЪС – БУДВА – ШКОДРА – ДУРЪС

След Македония и Албания тази екскурзия е възможност да видите и трета страна от Западните Балкани – Черна гора. Тук целта е Будва и стария й град, основан от финикийците, наследник на две големи цивилизации – на Древна Гърция и Рим, а през Средновековието 3 столетия владение на Венеция. Зад крепостните стени на Будва се крие не само светът на рицарите и на романтичните срещи сред полумрака на тесните улички, кипи и съвременния живот с нестихващия нощен купон, с агресията на търговците – кой да хване повече туристи, с надпреварата на яхтите в пристанището – коя от тях да е по по най, с ароматите от многобройните кръчми, разкриващи палитрата от вкусове на черногорската кухня. След Будва ще ви отведем в Шкодра, но не толкова да откриете чудеса в един обикновен албански град, а от крепостта Розафа, на високия хълм над града, да зърнете цялата панорама на този край от Балканите и най-вече Шкодренското езеро – може би най-голямото в тази част на Европа.

Цена на човек: 80 лева за възрастен и 70 лева за дете до 11,99 г.

*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите – 20 човека
Записването се прави в България, месец преди отпътуване.
Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.

Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 40 човека. Срок за уведомление за ненабран минимален брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.

Условия за записване:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

(bymg)

Translate »