Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. Този исторически регион в Мала Азия, пропит от история, култура, религия и природни чудеса, ще се запечата в сърцето ви и ще ви се иска да го посещавате отново и отново.

 Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП, Ви предлагаме да се докоснете до това райско кътче като пътувате до там в навечерието на най-големия християнски празник -Великден .

 И понеже е празник и цените са празнични .Само сега и само при нас на цени от :

 

384 евро на закуска + вечеря

 

в хотел 4 **** за 4 дни/ 3 нощувки

 

 

ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ: 06.04.-09.04.2018г.

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ КАПАДОКИЯ :

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден :06.04.2018г.

Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел. По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея Дейреме, Деве Вадиси, Паша Вадиси и музея Зелве. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

2-ри ден: 07.04.2018г.

Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 2 часа. Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.

Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство – ракия, водка, бира, бяло и червено вино .

 

3-ти ден:08.04.2018г.

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове – стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви – може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта.

Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени напитки). Нощувка.

 

4-ти ден:09.04.2018г.

Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 18:00 ч. Пристигане на летище София.

 

 ЦЕНИ И НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА :

Настаняване тип       стая  възрастен  в двойна стая  единична    трети възрастен     двама възрастни+     дете до           5.99г.    двама възрастни     +дете от   6 до 11.99г.     двама  възрастни+ 2 деца до 11.99г.
TOURIST KAPADOKYA 4*

Закуска и вечеря

Гьореме

http://www.touristhotel.com.tr/

–––––––––––––––

DB  stop sale stop sale stop sale stop sale stop sale stop sale
LALE SARAY HOTEL 3*

Закуска

Учхисар

http://www.lalesaray.com/en/index.html

–––––––––––––––

DB 384 496 316 1024 1088 N/A
LALE SARAY HOTEL 3*

Закуска и вечеря

Учхисар

http://www.lalesaray.com/en/index.html

–––––––––––––––

DB 429 541 361 1099 1241  N/A
THE HOUSE HOTEL 4*

Закуска

Ортахисар

https://househotels.com/en/hotels/the-house-hotel-cappadocia/

––––––––––––––––-

DB 395 486  N/A N/A N/A  
THE HOUSE HOTEL 4*

Закуска и вечеря

Ортахисар

https://househotels.com/en/hotels/the-house-hotel-cappadocia/

–––––––––––––––

DB 445 546 N/A N/A N/A N/A
ARGOS HOTEL 4*

Закуска

Учхисар

http://www.argosincappadocia.com/

––––––––––––––-

DB 676 1096 436 1788 N/A                  N/A
MUSEUM HOTEL CAPPADOKIA 5*

Закуска и вечеря

Учхисар

https://www.museumhotel.com.tr/en

––––––––––––––––-

DB

DELUX

stop sale stop sale stop sale stop sale stop sale stop sale
MUSEUM HOTEL CAPPADOKIA 5*

Закуска и вечеря

Учхисар

https://www.museumhotel.com.tr/en

Гарантирани стаи!

deluxe

apartament

856 1321 717 2568 2568  N/A
               

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 3 НОЩУВКИ

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Невшехир – София

Летищни такси

Трансфер летище-хотел-летище

3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел

Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Представител от туристическата агенция по време на пътуването

Местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите

 

 

 

 

 

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

Полет с балон над Кападокия – 160 EUR на човек

Традиционна турска вечер – 25 EUR на човек

Танц на дервишите – 25 EUR на човек

Екскурзия до Гьореме – 25 EUR на човек

Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос – 25 EUR на човек

Екскурзия до Деринкую и долината Ълхара – 35 EUR на човек

Бакшиши на шофьор и екскурзовод

Входни такси в музеи и забележителности

Застраховка отмяна на пътуване,която можете да сключите в офиса на Туристическата Агенция при подписването на договора за самото пътуване .

Горивна такса (ако има промяна в цената на горивата и авиокомпанията начисли такава)

 

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Екскурзия до Гьореме: 25 EUR на възрастен и 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително на място се заплащат входни такси за музея в Дейреме – 30 TRY, музея Зелве – 15 TRY);

Екскурзия до Деринкую и долината Ъхлара: 35 EUR на възрастен и 17.5 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително се заплаща входна такса за Деринкую – 25 TRY)

Екскурзия до Учхисар: 25 EUR на възрастен и 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително на място се заплаща входна таксаза Ашиклар Вадеси – 20 TRY, крепостта Учхисар – 30 TRY);

Полет с балон над Кападокия:160 EUR на възрастен и 80 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца от 4 до 5.99 г са безплатни, деца от 0 до 3.99 г не се допускат на балоните.

Традиционна турска вечер ИЛИ танц на дервишите: 25 EUR на възрастен, 12.5 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца до 5.99 г. са безплатни.

ВАЖНО: Екскурзиите се осъществяват при минимум 45 записани туриста

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧАСОВЕТЕ НА ПОЛЕТИТЕ :

06 .04. 2018г.  VBB 5005 – SOF 10:00ч. – NAV 11:40ч.

09.04.2018г.  VBB 5006 – NAV 18:00ч. – SOF 19:40ч.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ :

При записване е необходимо да предоставите три имена на латиница с изписване по паспорт, ЕГН, номер на паспорт, дата на валидност и телефон за връзка;

50 % депозит и  100 % плащане до 10 дни преди заминаването

 

 

Полезна информация:

За пътуване до Република Турция е необходимо да имате международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на настаняване;

Няма допълнителни здравни изисквания за пътуване до Турция

 

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА :

TOURIST KAPADOKYA 4****

Местоположение: Хотелът се намира на 45 км от летище Nevsehir, а летище Kayseri е на по-малко от 75 километра. Намира се по пътя към музея под открито небе в Гьореме, заобиколен от магическите приказни комини и на 300 метра от центъра на града и автогарата.

В хотела: рецепция, ресторант, лоби бар, СПА център, фитнес.

В стаите: климатик, сейф, бюро, утопление, баня, сешоар, телефон, радио, сателитна телевизия, кафе-машина, минибар.

 

 

 

 

 

 

CRYSTAL KAYMAKLI 5*****

Местоположение: Хотелът се намира в Каймакли в района на Невшехир – Кападокия и подземния град на Каймакли, който се намира само на 2 минути от хотела. Разположен е в центъра на град Каймакли и на 40 км от летище Невшехир, на 90 км от летището на Кайсери. Можете да стигнете с кола до град Невшехир за 15 минути.

В хотела: рецепция, ресторант, бар, СПА център, басейн, фитнес.

В стаите: климатик, отопление, сателитна телевизия, интернет кът, мини-бар, сейф, телефон с директно избиране, телефон, сешоар.

 

 

 

 

MUSEUM HOTEL CAPPADOKIA 5*****

Местоположение: Хотелът се намира в Учхисар – Кападокия и предлага невероятна гледка към заобикалящата местност и целия регион на Кападокия. От хотела можете да видите долината на Гьореме, Долината на Любовта, Червената долина, Долината на гълъбите, Аванос. Отстои на 4 км от Гьореме, на 8 км от музея Зелве, на 10 км от Дервент и на 15 км от Юргюп.

В хотела: рецепция, басейн, тераса, барбекю, ресторант, бар, масажи.

В стаите: телевизор, мини-бар, сешоар, кафе-машина, сейф, Wi-Fi интернет.

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ КАПАДОКИЯ :

 

 

(33)

 

               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

 

Translate »