За повечето от нас когато споменем името Швейцария, веднага я асоциираме с швейцарските часовници , като родина на шоколадите “МИЛКА“ или пък с швейцарските банки .Швейцария – една от най – малките, но същевременно тя е и най-посещавана от туристи страна. Тя се характеризира като планинска страна. Териториите и се разпростират в Централна Европа. Страните, с които поделя общи граници са Италия, Германия, Франция, Лихтенщайн и Австрия. Заобиколеността и от тези държави предопределя културните влияния.
   Интересен факт за страната е нейната липса на град, обявен официално за столица. За седалище на парламента е определен Берн. Градове с икономическо и световно значение са Женева, Цюрих и Базел. Макар с малки размери, Швейцария се слави като страна с изключително развита икономика. През зимата, курортите са посещавани от любителите на ски спортовете, а през лятото страната става обект на интерес от страна на почитателите на музикалното и телевизионното изкуство. Едни от най – известните курорти на Швейцария са Гринделвалд и Санкт Мориц. Гринделвалд е разположен в границите на кантона Берн. Курортът е в близост до  ски центъра Венген. Санкт Мориц се намира в Източна Швейцария. Градът е курорт, който носи името на светеца Мавриций. През лятото, в страната се провеждат множество фестивали. В град Гщат се състоят редица летни концерти. В Монтрьо се организират фестивали, които са посветени на джаз музиката. В началото на всяка пролет, отново в Монтрьо се организира раздаване на наградите „Златна роза“. Статуетките са за отличаване на най – добрите европейски телевизионни продукции. В град Локарно се провежда летен международен филмов фестивал. Туристите могат да усетят духа на европейската култура. Швейцарската традиция и култура са  смесица между френско, италианско и австрийско влияние. Тази разнообразност може да бъде видяна най – вече в швейцарската кухня. Швейцария е прочута с производството си на сирене и шоколад. Едни от най – известните шоколади са Линдт и Тоблерон. Готвачите все още пазят швейцарски традиционни рецепти. Страната е известна производителка на ръчни часовници. Днес, Швейцария произвежда около половината тиктакащи механизми в целия свят. Точността на часовниците е пословична.
   Страна на красивите планини, природа и кулинарни шедьоври, Швейцария изпреварва в развитието си редица по – големи държави. През зимния сезон, страната се превръща в център на практикуване на зимни спортове, а през летните месеци – център на изкуство и култура.

  Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви покажем другото лице на тази малка ,съставена от 26 кантона страна, с около 8 милионно население – малко повече от България , но жизнен стандарт много над нашия.

И така, готови ли сте за шестдневното пътешествие до страната на шоколада и приказките на изключителната цена от

                     1218 лв . за 6 дни/ 5 нощувки с

         дата  на заминаване : 24.05. – 29.05.2017г.

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

ПЪРВИ ДЕН :

 В 13.20 ч. – отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „България Ер“. 14.30 ч. – пристигане на летище Малпенса. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Настаняване в хотел в околностите на Милано.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

  Закуска. 08.30 ч. – отпътуване за  Женева (410 км). По пътя – разглеждане на „швейцарския лазурен бряг” – перлите на Женевското езеро – замъка „Шийон“, Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок и Веве –  живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. Ще видите паметника на Чарли Чаплин във Веве, на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г., както и паметника на Фреди Меркюри в Монтрьо – великият музикант обожаваше това място и прекара тук част от живота си. Билетът за вход в замъка „Шийон“, който струва около 12,50 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Вечерта – пристигане в хотел в околностите на Женева.  Настаняване.

Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:

  Закуска. Екскурзоводска програма в Женева – панорамен тур по международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, в която, в продължение на 23 години е служил самият Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото (билетът за корабчето, който струва около 16 – 22 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Следобед – свободно време или факултативна екскурзия до Лозана – пешеходна разходка из стария град – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка Сен-Мер (с доплащане 28 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт Женева – Лозана – Женева и пешеходна разходка с екскурзовод на български; посещението се организира при минимум 20 участника). Завръщане в хотела в околностите на Женева.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

   Закуска. 08.30 ч. – отпътуване за Цюрих (285 км). По пътя разглеждане на Люцерн – стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац”, Вайнмаркт (Пазара на виното), покрития мост Спреуербрюке (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост Капелбрюке. Продължаване към Цюрих. Пристигане. Пешеходна обиколка на стария град – Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Настаняване в хотел в Цюрих.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

  Закуска. Свободно време в Цюрих. Около 11.00 ч. – отпътуване за Милано (290 км). По пътя разглеждане на Лугано – градския парк, църквата „Санта Мария дели Анджели”, съхраняваща три от най-красивите стенописа на Бернардо Луини (1480 -1532), кея на квартала „Парадизо”. Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

  Закуска. При дата на отпътуване 24.05.2017  – трансфер до летището. 11.20 ч. – отпътуване от Милано.  14.20 ч – пристигане в София. При дата на отпътуване 18.08.2017 – свободно време. 12.00 ч. – трансфер до летището. 15.20 ч. – отпътуване от Милано. 18.20 ч – пристигане в София с незабравими спомени от едно прекрасно пътуване до Швейцария .

 

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА :

  Екскурзията включва 2 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в околностите на Милано,

2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в околностите на Женева – на френска територия,

1 нощувка със закуска в хотел 2 звезди (много добър) в Цюрих, богата екскурзоводска програма с екскурзовод на български с разглеждане на замъка „Шийон“, Монтрьо, Веве, Женева, Люцерн, Цюрих. Лети се с „България Ер”. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус.

ЦЕНА ЗА ВЪЗРАСТЕН НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ :       1218 лв.

САМОСТОЯТЕЛНО НАСТАНЯВАНЕ :                                 + 390 лв.

ДЕТЕ С ДВАМА ВЪЗРАСТНИ  :                                            1025 лв.

ГОРНИТЕ ЦЕНИ СА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.03.2017г. СЛЕД ТАЗИ ДАТА, ЦЕНАТА Е +100 лв.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности – 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ЗАСНЕЛ ШВЕЙЦАРИЯ ОТ ВИСОКО

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

     ( 25)

 

 

 

 

Translate »